Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op juli 13 2014 in 2014, Categorie, Eten & drinken, restauranttip | 0 reacties

Onze 10 favoriete restaurants in het noordwesten van Sicilië.

Onze 10 favoriete restaurants in het noordwesten van Sicilië.

Op de opsiciliecard website vind je in de categorie Eten & Drinken onze tips voor o.a. de beste restaurants, agriturismo’s, trattoria’s en barretjes op het zonnige Sicilië. Op deze pagina hebben we 10 van onze favoriete restaurants in het noordwesten van Sicilië voor je op een rijtje gezet:

GB-flag
Click here for the English version

1. Il Patio in Castellammare del Golfo
Dit restaurant bevindt zich in de haven van het gezellige kustplaatsje Castellammare del Golfo. In de zomerperiode kun je hier buiten eten met uitzicht op de plezierjachten en typisch blauw-witte vissersboten in de haven. Il Patio staat bekend om verfijnde verse visgerechten en heeft een uitgebreide wijnkaart met diverse Siciliaanse kwaliteitswijnen. Onze favoriete gerechten zijn o.a. de crudo di pesce, een antipasto met rauwe vis, de tonijn en de involtini di pesce spada, rolletjes van zwaardvis gepaneerd met pistachenoten.
Bekijk hier de informatiepagina van Il Patio

2. Mirko’s in Castellammare del Golfo
De chef van Mirko’s is jong, maar heeft met zijn creaties al diverse culinaire prijzen gewonnen. Mirko’s bevindt zich vlakbij de haven van Castellammare del Golfo. Je kunt hier buiten op de trappen naar de haven genieten van de heerlijkste verse visgerechten. Een bijzonder contorno (bijgerecht) is de insalata d’arance e cipolla rossa con capperi e aceto balsamico, een frisse combinatie van rode ui, sinaasappels, kappertjes en balsamico azijn!
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Mirko’s

insalata d'arance e cipolla

Insalata d’arance e cipolla, bij Mirko’s in Castellammare del Golfo

3. Ristorante Le Lumie in Marsala
Ook ristorante Le Lumie wordt gerund door een jonge, maar ervaren chef. Chef-kok Emanuele Russo heeft een eigen draai gegeven aan typisch Siciliaanse gerechten en dat levert de heerlijkste creaties op! Emanuele maakt uitsluitend gebruik van ingrediënten “a kilometro zero”, wat wil zeggen dat er van verse lokale groenten en producten gebruik wordt gemaakt. Le Lumie organiseert vaak bijzondere thema-avonden en serveert diverse, Siciliaanse kwaliteitswijnen. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Le Lumie

4. Serisso 47 in Trapani
Je vindt de chef van Serisso 47, Gaetano Basiricò, elke ochtend op de markt van Trapani, waar hij op zoek gaat naar de beste, verse ingrediënten. Hij bedenkt dan ter plekke wat voor heerlijke gerechten hij daarmee kan maken.  De verse vis haalt hij bij plaatselijke vissers. We raden je daarom aan om aan te geven wat je budget is (ga uit van minimaal 40 Euro per persoon voor een driegangenmenu) en of je vlees- of visgerechten of liever vegetarische gerechten wilt eten. Gaetano zal je vervolgend de gehele avond culinair verrassen! Wij kiezen altijd voor deze optie en hebben ook een favoriete plek in het restaurant: zodra je binnenkomt, zie je rechts een aantal tafeltjes bij een comfortabele bank. Wat ons betreft de beste plaats voor een ontspannen, culinaire avond in een gezellig restaurant!
Bekijk hier de informatiepagina van Serisso 47

Onze favoriete plek in ristorante Serisso 47 in Trapani

Onze favoriete plek in Serisso 47 in Trapani

5. Ristorante Gagini in Palermo
Restaurant Gagini bevindt zich vlakbij de bekende Vucciria markt, de plezierhaven en Piazza Marina, in het centrum van Palermo. Dit gezellige restaurant is een perfecte locatie voor een romantisch diner. In kleine nissen in de oude muren branden kaarsen en met leuke accessoires zijn sfeervolle hoekjes gecreëerd. Er staat ook een lange tafel in het restaurant. Hier kun je in gezelschap dineren en gezellig kletsen met andere gasten. De eigenaren Stefania en Franco noemen Gagini dan ook een “social restaurant”. De menukaart wordt gepresenteerd in de vorm van een krant, waarin je ook interessante informatie vindt over de bijzondere ingrediënten die in de verfijnde gerechten van Gagini worden gebruikt.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Gagini

Chef-kok Gianni Lettica aan het werk in de nieuwe open keuken van Ristorante Gagini

Chef-kok Gianni Lettica en een van de sous-chefs aan het werk in de nieuwe open keuken van Ristorante Gagini

PS Het brood en de grisini worden in Gagini gemaakt. Pas op: je blijft hier van eten! 😀

Het brood bij ristorante Gagini

Het brood bij ristorante Gagini

6. Ristorante Da Clà in Balestrate
Claudio, de zoon van de eigenaar van Hotel Marinia Holiday in het kustplaatsje Balestrate, opende vorig jaar voor het eerst de deuren van zijn eigen zomerrestaurant. Op een sfeervol ingericht terras, boven de haven en met uitzicht op zee (de Golfo di Castellammare) kun je er genieten van prachtige creaties, stuk voor stuk moderne varianten van Siciliaanse gerechten. Uiteraard worden er Siciliaanse kwaliteitswijnen geserveerd! Da Clà behoort tot de wat duurdere restaurants in deze lijst, maar dat mag ook wel met zo’n uitzicht…
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Da Clà

Ristorante Da Clà in Balestrate met uitzicht op zee

Ristorante Da Clà in Balestrate met uitzicht op zee

7. Ristorante Pizzeria Puccio in Capaci
Toen we voor het eerst bij ristorante pizzeria Puccio binnenstapten, hadden we het idee dat we in het verkeerde restaurant stonden. De inrichting is die van een eenvoudige pizzeria, niet echt wat we hadden verwacht op basis van de website Puccio. Door de prachtige gerechten die we er hadden gezien, hadden we een inrichting in de stijl van bijvoorbeeld Patanegra (zie hieronder) verwacht. We besloten om toch te gaan zitten en ons door de chef te laten verrassen. Daar hebben we geen spijt van gehad! Mario heeft ons een avond lang culinair verwend. Toen we niet konden beslissen met welk dessert we wilden afsluiten, bood hij ons elk een bord aan met 6 verschillende dolci, van een frisse sorbetto tot een romige kwarktaart en heerlijke chocoladedesserts. Wow! Aan het eind van de avond kregen we een zelfgemaakte likeur aangeboden, en perfecte afsluiting van een fantastische avond.

Dit restaurant is zeer geschikt voor gezinnen: de sfeer is er gemoedelijk en het is een van de weinige locaties waar je naast verfijnde gerechten ook nog eens voortreffelijke pizza’s kunt bestellen.

PS de reden voor het wat “afwijkende” intereur? Giuseppe Puccio, de vader van Mario, is jarenlang de drijvende kracht achter het restaurant en de pizzeria geweest en heeft moeite met vernieuwing. In de zomerperiode kun je overigens ook buiten in de tuin van het restaurant eten.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Puccio

Chef Mario en zijn vader Giuseppe Puccio

Chef Mario en zijn vader Giuseppe Puccio

8. Ristorante Patanegra in Palermo
Patanegra is een chique restaurant in het centrum van Palermo, niet al te ver van het Teatro Politeama. De inrichting is modern en dat geldt ook voor de gerechten die op het menu staan. Dit zijn stuk voor stuk prachtige creaties en komen geregeld voorbij in de diverse culinaire tijdschriften en blogs. Patanegra heeft een uitgebreide wijnkaart en de zelfgemaakte desserts zijn echte aanraders. Een speciale vermelding voor de vriendelijke en bekwame obers, die voor warmte zorgen in het moderne, witte interieur van het restaurant.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante Patanegra

9. Kentia al Trappitu in Cefalù
Goed eten met uitzicht op zee? Dat kan in ristorante pizzeria Kentia al Trappitu in het middeleeuwse plaatsje Cefalù. Het ruime terras van dit restaurant is de perfecte plek om van een heerlijke maaltijd te genieten en naar de betoverende, brekende golven te kijken. Voor de gerechten van Kentia al Trappitu wordt uitsluitend verse vis gebruikt. Als je liever een pizza eet, dan wordt deze in een echte houtoven gebakken. Het restaurant met grote gewelfde bogen is gezellig ingericht en hangt vol met kunst, een andere passie van de eigenaren van Kentia al Trappitu.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante pizzeria Kentia al Trappitu

10. La Botte restaurant in Cefalù
Ristorante La Botte is een restaurant waar je buiten op het terras in een van de typische smalle straatjes in het plaatsje Cefalù kunt genieten van verse visgerechten (de gemarineerde vis is heerlijk!). Naast de wat meer traditionele gerechten, draait Pino, eigenaar en chef-kok van dit gezellige familierestaurant, ook zijn hand niet om voor modere creaties, altijd bereid met verse ingrediënten en met een oorsprong in de Siciliaanse keuken.
Bekijk hier de informatiepagina van ristorante La Botte

Genieten van verse vis bij restaurant La Botte

Genieten van verse vis bij restaurant La Botte

Buon appetito!

Laura & Martijn

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This