Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op november 15 2014 in 2014, blog, Categorie, deelnemers, Eten & drinken, restauranttip | 0 reacties

Social restaurant Gagini presenteert de nieuwe chef

Social restaurant Gagini presenteert de nieuwe chef

Gagini in Palermo presenteerde afgelopen donderdag de nieuwe chef en een aantal gerechten van het nieuwe menu van het social restaurant. Wij waren ook uitgenodigd om kennis te maken met chef Gioacchino Gaglio en zijn kijk op de Siciliaanse keuken.

GB-flag
Click here for the English version

De jonge chef die o.a. heeft gewerkt bij Uliassi (2 Michelinsterren), bij Le Tamerici (1 Michelinster), bij Rossellinis (2 Michelinsterren) en in Londen bij l’Enoteca Turi en La Trompette (1 Michelinster), wilde graag terug naar Sicilië en neemt bij Gagini het stokje over van chef Gianni Lettica.

Chef Gioacchino Gaglio van social restaurant Gagini

Chef Gioacchino Gaglio van social restaurant Gagini

In het sfeervolle restaurant Gagini in Palermo

In het sfeervolle restaurant Gagini in Palermo

De eigenaren van Gagini, Stefania en Franco, hadden diverse journalisten en vrienden uitgenodigd en in het afgeladen restaurant werd het “kennismakingsmenu” gepresenteerd.

Het menu van de nieuwe chef

Het menu van de nieuwe chef

De culinaire creaties van Gioacchino werden vergezeld door wijnen van de Siciliaanse wijnproducent Terrazze dell’Etna.

Wijnproducent Terrazze dell'Etna

Wijnproducent Terrazze dell’Etna

Het eerste gerecht van de avond was een oester met gebrande koffie, l’ostrica al latte e caffè.

l'ostrica al latte e caffè

l’ostrica al latte e caffè

Bij de Ostrica al latte e caffè werd een voortreffelijke Cuvée brut geschonken, gemaakt van Chardonnay druiven. Onze favoriete wijn van Le terrazze dell’Etna was echter de Ciuri, een witte wijn gemaakt van rode druiven (Nerello Mascalese), die de Rocce dell’Etna e i Germogli van chef Gioacchino vergezelde.

Le Rocce dell'Etna e i Germogli

Le Rocce dell’Etna e i Germogli

De rocce, een interpretatie van de vruchtbare Etnagrond, waarin verse ricotta was verwerkt, was werkelijk een plaatje en werd gevolgd door de primo (eerste gang) pacchero alla lavanda, een stevige pastasoort uit Napoli. De saus van dit pastagerecht met fagiolo tabaccaro en geroosterde octopus was spectaculair.

Pacchero alla lavanda

Pacchero alla lavanda

Het hoofdgerecht was een triglia (zeebarbeel) met een parfait van milt en groene appel. De naam “triglia street food” verwijst naar de combinatie van vis en orgaanvlees. De arme Siciliaanse keuken kent tientallen typische gerechten met orgaanvlees, waarvan de Pani ca’ meusa, brood met milt, verreweg het bekendste is. Dit streetfood is bijna op elke straathoek in Palermo verkrijgbaar.

La triglia street food

La triglia street food

De triglia is een van onze favoriete vissoorten en dit prachtig gepresenteerde en heerlijke gerecht zullen we zeker nog eens bestellen!

Het dessert, de dolce autunno, was een luchtige mousse van gekookte melk, met een crumble van anijskoekjes en een lotussaus.

Il dolce autunno

Il dolce autunno

Nadat we hadden genoten van de culinaire hoogstandjes van Gioacchino, werd hij door Stefania en Franco aan ons gepresenteerd.

Stefania en Franco presenteren de nieuwe chef, Gioacchino Gaglio

Stefania en Franco presenteren de nieuwe chef, Gioacchino Gaglio

Na de presentatie ging Gioacchino elke tafel langs om kennis te maken en te vragen wat iedereen van de nieuwe gerechten vond. Zoals het Sicilianen betaamt, werd er bij diverse tafels uitgebreid en levendig gediscussieerd, maar voor iedereen waren de gerechten van de nieuwe chef een echt succes. Het is duidelijk dat Gagini met de komst van Gioacchino een nieuwe culinaire fase is ingegaan en dat we nog veel verrassende creaties kunnen verwachten. Gagini is dan ook zeker nog een van onze favoriete restaurants in het noordwesten van Sicilië!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This