Sacrario di Pianto Romano

SP61, Calatafimi Segesta
Bekijk alle deelnemers

Over Sacrario di Pianto Romano

De sacrario di Pianto Romano is een monument ontworpen door de Palermitaanse architect Ernesto Basile, dat in 1892 werd ingehuldigd.

Op 15 mei 1860 vond in de hitte van een Scirocco (föhnwind uit Afrika) een grote veldslag plaats tussen Garibaldi en zijn mille (verzetsleger) en de Bourbons, die verreweg in de meerderheid waren. De slag, die ruim vier uur duurde en door Garibaldi werd gewonnen, was beslissend voor de organisatie van Sicilië en de eenwording van Italië. Ter nagedachtenis aan deze belangrijke veldslag werd het mausoleum op de top van de veroverde heuvel gebouwd. Het momument met obelisk is 30 meter hoog en is niet te missen als je op de SS113 rijdt. Het monument is versierd met twee bronzen werken van Giovanni Battista Tassara die de strijd bij Calatafimi en de landing van Garibaldi en zijn mille in Marsala verbeelden.

In het mausoleum bevindt zich een ossuarium met beenderen van soldaten die tijdens de slag het leven lieten. Girolamo Amato woont vlakbij het monument en zal het, als hij je heeft zien aankomen, voor je openen. Hij geeft uitgebreide uitleg in het Italiaans/Siciliaans en aan het eind van de rondleiding is het de bedoeling dat je een gift achterlaat.

Het mausoleum bevindt zich vlakbij de tempel en het amfitheater van Segesta, dus je kunt een bezoek aan Segesta goed combineren met een bezoek aan de sacrario di Pianto Romano.

Lees meer

Sacrario di Pianto Romano

SP61
Calatafimi Segesta


Waar vind je ons?

Openingstijden

Het monument kan het hele jaar worden bezocht. Vlakbij het mausoleum woont de heer Girolamo Amato, die, zodra hij bezoekers ziet, naar het monument loopt om het te openen.

Bijzonderheden en services

Contant
Wij spreken de volgende talen