Pages Menu
Categories Menu

Van vouchers tot opsiciliecard

Toen we 8 jaar geleden via opsicilie.nl begonnen met het verhuren van vakantiewoningen en appartementen op Sicilië, wilden we graag ook een zo uitgebreid mogelijke service bieden. We kwamen al snel uit op het aanbieden van o.a. (kook)workshops, duikactiviteiten, boottochten en autohuur. Ook wilden we onze gasten graag laten weten waar ze hier goed zouden kunnen eten, want uit ervaring weten we dat je dat ene leuke tentje pas op de laatste avond van de vakantie weet te vinden… We hebben toen de “zware taak” aanvaard om bij tientallen restaurants in de regio te gaan eten. De restaurants met voortreffelijke gerechten (in diverse prijsklassen, van eenvoudige trattoria’s en agriturismi tot restaurants met verfijnde gerechten) en een goede bediening, zijn we vervolgens gaan aanprijzen. Om het restaurantbezoek voor onze gasten nog aantrekkelijker te maken, hadden we bij de eigenaren van deze restaurants geregeld dat onze gasten er ook nog eens een korting en/of iets extra’s, zoals een zelfgemaakt dessert of een goede fles wijn, zouden krijgen. Deze kortingen en extra’s werden op vouchers geprint die onze gasten bij aankomst van ons kregen.

De vouchers van opSicilie

De vouchers van opSicilie

De vouchers werkten goed, maar ze waren niet erg praktisch: bij elke wijziging moesten nieuwe vouchers worden gedrukt en moesten alle pakketjes met vouchers worden aangepast. Ook konden we met dit systeem niet aangeven, waar de beste bakkertjes, barretjes en groenteboeren zich bevonden en waar je absoluut naartoe zou moeten voor goed vlees, vleeswaren, pesto, olijven, gedroogde tomaten, kazen en andere lekkernijen. De vouchers maakten daarom in 2012 plaats voor de opSicilie card. Deze card gaf gasten van opsicilie.nl niet alleen de beste restaurants, maar ook de leukste barretjes, winkels en lido’s aan. De kortingen en extra’s en de beschrijvingen van de deelnemers stonden vanaf dat moment online.

De opSicilie card van opsicilie.nl

De opSicilie card van opsicilie.nl

Omdat we veel aanvragen kregen van toeristen die onze card wilden kopen en omdat onze eigen gasten het jammer vonden dat ze de opSicilie card niet in het oosten van Sicilië konden gebruiken, hebben we besloten een nieuwe card te maken, bestemd voor iedereen die naar Sicilië gaat en dus niet meer alleen voor gasten van opsicilie.nl. Het concept van de nieuwe opsiciliecard was geboren!

We vonden het belangrijk dat de nieuwe opsiciliecard dezelfde insteek had als onze servicepakket voor gasten van opsicilie.nl: namelijk dat het een hulpmiddel zou moeten zijn om eenvoudig de mooiste plekjes op het eiland te vinden. De opsiciliecard moest daarnaast een soort digitale reisgids worden, boordevol informatie over cultuur en natuur en over leuke evenementen op het eiland. Via onze besloten Twitter account hadden we de gasten van opsicilie.nl op de hoogte gehouden van belangrijk nieuws en van (dorps)feesten, festivals, concerten en andere evenementen op het eiland en ook deze service wilden we graag verwerken in het nieuw concept. Natuurlijk moest ook het kortingsaspect niet worden vergeten en was het van belang dat alle deelnemers een uitstekende kwaliteit en service zouden bieden.

Na 7 maanden van voorbereiding hebben we in april van 2014 de nieuwe opsiciliecard gelanceerd en we zijn trots op het resultaat:

De nieuwe opsiciliecard

De nieuwe opsiciliecard

Op de volgende pagina’s vind je nog meer informatie over de opsiciliecard:

Wat is de opsiciliecard?
Lees hier meer over onze handige, digitale reisgids met kortingen en extra’s.

De voordelen van de opsiciliecard
Op deze pagina staan alle voordelen van de opsiciliecard op een rijtje.

Bezoek de opsiciliecard website
Bezoek onze website en bekijk alle deelnemers aan de card en bezienswaardigheden op het zonnige Sicilië!

Bestel de opsiciliecard

Haal meer uit je vakantie op Sicilië en bestel de opsiciliecard online.

Pin It on Pinterest

Share This