Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op oktober 23 2014 in 2014, blog, Categorie, Natuur & Cultuur, opsiciliecard tips | 0 reacties

De categorie Natuur & Cultuur: onze digitale reisgids

De categorie Natuur & Cultuur: onze digitale reisgids

Naast de categorieën met onze tips voor o.a. de beste restaurants en barretjes en de leukste accommodaties en activiteiten op Sicilië, is er ook een categorie met alle interessante bezienswaardigheden op dit zonnie eiland, de categorie Natuur & Cultuur. Deze categorie is jouw persoonlijke, digitale reisgids op Sicilië. Wat kun je in deze categorie verwachten?

GB-flag
Click here for the English version

1. Uitgebreide, Nederlandstalige informatie

In onze categorie Natuur & Cultuur hebben we de leukste, mooiste en meest interessante culturele bezienswaardigheden en natuurparken vermeld. Elke bezienswaardigheid heeft een eigen pagina met een beschrijving en – bij culturele bezienswaardigheden op Sicilië – een stuk geschiedenis. We hebben zowel de bekende bezienswaardigheden als de minder bekende pareltjes en musea voor je op een rij gezet, zoals bijvoorbeeld het Museo MOGAM (Modern Gallery of Arts and Motors) en de Sacrario di Pianto Romano.

Het mausoleum ter ere van Garibaldi op de pianto romano

Het mausoleum ter ere van Garibaldi op de pianto romano

Je vindt de volgende bezienswaardigheden en parken in de categorie Natuur & Cultuur:

a. Archeologische parken, zoals die van Agrigento, Solunto, Segesta en Selinunte
b. Kastelen en uitkijktorens
c. Musea
d. Kathedralen
e. Natuurparken / natuurreservaten

2. Foto’s van de natuurparken en bezienswaardigheden

Bij elke bezienswaardigheid staan foto’s, zodat je van tevoren kunt zien, wat je er kunt verwachten.

Het Griekse amfitheater in Syracuse

Het Griekse amfitheater in Syracuse

3. Het adres en exacte locatie

Uiteraard vind je op de informatiepagina’s ook de adressen van de bezienswaardigheden op Sicilië. Omdat adressen op Sicilië echter moeilijk of in het geheel niet te vinden zijn (ook met een navigatiesysteem!), hebben we bij elke bezienswaardigheid ook de exacte locatie vermeld. Bezoek je onze website met je smartphone, dan kun je zelfs tot voor de ingang van de bezienswaardigheden en natuurparken navigeren!

Om te kunnen navigeren, moet je zijn ingelogd. Je kunt inloggen nadat je een opsiciliecard hebt gekocht. Dat kan hier.

De exacte locatie van elke bezienswaardigheid op Sicilië

De exacte locatie van elke bezienswaardigheid op Sicilië

4. De openingstijden en toegangsprijzen

We hebben ook alle openingstijden en toegangsprijzen vermeld. Deze worden nog wel eens gewijzigd, dus zodra we dat doorkrijgen, worden ze direct aangepast. We hebben dus niet de beperkingen van een papieren reisgids en kunnen ervoor zorgen dat de gegevens up-to-date blijven.

NB De openingstijden en toegangsprijzen zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Je kunt inloggen nadat je een opsiciliecard hebt gekocht. Dat kan hier.

De tempel van Apollo in Ortigia

De tempel van Apollo in Ortigia

4. Korting

Als een deelnemer in de categorie een korting en/of wat extra’s aanbiedt, dan staat dat onder “Speciaal voor cardhouders”. Als er geen “Speciaal voor cardhouders” op een informatiepagina van een bezienswaardigheid staat, hoef je er je opsiciliecard dus niet te laten zien. Overigens zijn veel bezienswaardigheden en natuurreservaten gratis te bezoeken of is de toegangsprijs er al erg laag.

Het meer in de frazione di Lingua op Salina

Het meer in de frazione di Lingua op Salina

In combinatie met de exclusieve, actuele informatie, over festivals, leuke marktjes, kleinschalige concerten of theatervoorstellingen cardhouder is de opsiciliecard website dus een uitgebreide, digitale reisgids, waarmee je meer uit je vakantie op Sicilië kunt halen!

In het natuurreservaat Lo Zingaro

In het natuurreservaat Lo Zingaro


 
TIP Haal meer uit de opsiciliecard: Klik hier voor meer tips over het gebruik van de opsiciliecard en/of de opsiciliecard website

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This