Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op oktober 12 2014 in 2014, blog, Categorie, deelnemers, Natuur & Cultuur, opsiciliecard tips, Uncategorized | 0 reacties

Geen internet op locatie? Gebruik de opsiciliecard website offline.

Geen internet op locatie? Gebruik de opsiciliecard website offline.

Zoals je wellicht weet, is onze opsiciliecard in de categorie Natuur & cultuur een soort digitale reisgids, vol met up-to-date Nederlandstalige informatie over de diverse bezienswaardigheden op het mooie Sicilië.  Terwijl de meeste commerciële deelnemers aan de opsiciliecard gratis Wi-Fi aanbieden, zul je bij musea, natuurreservaten en archeologische parken vaak zonder Wi-Fi verbinding zitten. Als je de informatiepagina(‘s) van tevoren hebt opgeslagen, is het echter niet noodzakelijk om daar je data roaming aan te zetten om de informatie over deze bezienswaardigheden te lezen. We laten met screenshots van een Samsung Galaxy zien hoe je de informatie kunt opslaan.

Hoe werkt het?

Stel, je wilt een uitstapje maken naar de tempel en het amfitheater van Segesta. In je vakantiewoning, hotel, B&B, agriturismo, of andere accommodatie op Sicilië waar je gebruik kunt maken van gratis Wi-Fi, zoek je op onze website deze culturele bezienswaardigheid op.

Zoek de informatiepagina van Segesta

Zoek de informatiepagina van Segesta

Zorg er vervolgens voor dat alle tekst op de informatiepagina van het archeologische park van Segesta leesbaar is. Klik hiervoor op “Lees meer” bij de informatie en klap alle titels open, zoals in dit geval “Adres en openingstijden” en “Bijzonderheden en services”.

De volledige tekst op informatiepagina’s in de categorie Natuur & Cultuur is alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Om te kunnen inloggen, heb je een opsiciliecard nodig. Deze kun je hier bestellen.
Klik op Lees meer en Adres en openingstijden

Klik op Lees meer, Adres en openingstijden en Bijzonderheden en services

Klik nu in het menu van je telefoon op “Opslaan voor offline lezen”:

Klik op Opslaan voor offline lezen

Klik op Opslaan voor offline lezen

De pagina is opgeslagen! We zetten nu de internetverbinding uit om te laten zien hoe je de pagina offline kunt lezen. Ga naar internet. Je krijgt een melding dat de webpagina niet beschikbaar is. Je kunt de opgeslagen pagina bij de favorieten vinden. Bij een Samsung moet je hiervoor rechts bovenaan op het favorieticoontje met de ster klikken.

Klik op favorieten

Klik op favorieten (een internetverbinding is dus niet noodzakelijk)

Klik op “opgeslagen pagina’s” en je ziet de pagina die je zojuist hebt opgeslagen:

Klik op Opgeslagen pagina's

Klik op Opgeslagen pagina’s

Je kunt nu de volledige pagina offline lezen!

Lees de pagina offline

Lees de volledige pagina offline

TIP Haal meer uit de opsiciliecard: Klik hier voor meer tips over het gebruik van de opsiciliecard en/of de opsiciliecard website

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This