Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op juli 16 2014 in 2014, blog, Categorie, Workshops & Activiteiten | 0 reacties

Wijn proeven op Sicilië

Wijn proeven op Sicilië

In de categorie Workshops & Activiteiten vind je alle wijnproducenten die wijnproeverijen op Sicilië organiseren. Wij hebben enkele van onze favorieten in noordwest Sicilië voor je op een rijtje gezet:

Alessandro di Camporeale in Camporeale
Het familiebedrijf Alessandro di Camporeale verbouwt druiven in de heuvels van Camporeale, in de provincie Palermo en produceert diverse kwaliteitswijnen. Deze Siciliaanse wijnproducent organiseert elk jaar diverse evenementen, van culinaire avonden tot feesten met live muziek en van educatieve middagen tot filmavonden, waarop je na een uitgebreid diner vergezeld van de eigen wijnen in de open lucht naar een Italiaanse film kunt kijken. Ben je op andere dagen in de buurt, dan kun je er deelnemen aan een wijnproeverij met typische producten of aan een wijnproeverij in combinatie met een lunch. Kijk voor meer informatie op onze website.

Anna van Alessandro di Camporeale tijdens een rondleiding in de wijnkelder.

Anna van Alessandro di Camporeale tijdens een rondleiding in de wijnkelder.

Een van de wijnen van Alessandro di Camporeale

Tijd om wijn te proeven!

Feudo Disisa
De familie Di Lorenzo, al bijna 200 jaar eigenaar van het landgoed Disisa, combineert oude tradities met de meest moderne technologie, hetgeen wijnen van superieure kwaliteit oplevert. Naast wijn, produceert Feudo Disisa ook voortreffelijke, gearomatiseerde olijfolie (o.a. met spaanse peper, met knoflook of met sinaasappel)

Een antiek wijnvat van Feudo Disisa

Een antiek wijnvat van Feudo Disisa

De naam Disisa komt van het Arabische “Aziz”, wat “de schitterende” betekent, passend bij de schoonheid en pracht van het landschap. Een bezoek aan Feudo Disisa betekent een sprong in een wereld van natuurlijke schoonheid waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

Het uitzicht bij wijnproducent Feudo Disisa

Het uitzicht bij wijnproducent Feudo Disisa

De familie Di Lorenzo organiseert rondleidingen en wijnproeverijen in combinatie met traditionele, originele en gezonde gerechten, waarvan de meeste ingrediënten op het Disisa landgoed worden verbouwd. Kijk voor meer informatie op onze website.

De gearomatiseerde olijfolie van Feudo Disisa

Feudo Disisa produceert ook gearomatiseerde olijfolie

Cantine Florio
De Florio kelders werden in 1833 in Marsala opgericht door Vincenzo Florio, de eerste Italiaanse producent van Marsala wijn die deze wijn naar het buitenland exporteerde. Het prachtige pand is volledig opgetrokken uit tufsteen en de zalen honderden barriques en vaten zijn erg indrukwekkend. De wijnproeverijen worden georganiseerd in het Donna Franca Florio proeflokaal aan een enorme eikenhouten tafel die midden in de zaal staat. Kijk voor meer informatie op onze website.

Wijnproeven bij Cantine Florio op Sicilië

Wijnproeven bij Cantine Florio

 

Siciliaanse wijnenTot aan de jaren ’60 van de vorige eeuw werden met name de likeurwijnen uit Marsala gezien als Siciliaabse kwaliteitswijnen. In de jaren ’70 kwamen er echter steeds meer goede witte wijnen van het eiland, zoals de Regaleali bianco, de Feudo dei fiori, de Nozze d’oro Tascaen de Colomba Platino. De jaren ’80 was de periode waarin men meer en meer goede rode wijnen begon te produceren. De Nero d’Avola werd rond 2000 populair en is nu een van de bekendste wijnen op Sicilië. In de laatste 10 jaar zijn er steeds meer Siciliaanse wijnproducenten bijgekomen, die wijnen van hoge kwaliteit produceren. Er zijn inmiddels 22 DOC wijnen en 1 DOCG wijn, de Cerasuolo di Vittoria.

DOC    : Denominazione di Origine Controllata, een officiële aanduiding die een bepaalde kwaliteit garandeert

DOCG : Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Voor deze wijn gelden nog hogere kwaliteitseisen.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This