Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op november 2 2014 in 2014, blog, Categorie, Eten & drinken, opsiciliecard tips | 0 reacties

De categorie Eten & Drinken: de beste restaurants op Sicilië

De categorie Eten & Drinken: de beste restaurants op Sicilië

Toen we jaren geleden via opSicilie begonnen me de verhuur van vakantiewoningen, appartementen en villa’s op Sicilië, wilden we graag een zo uitgebreid mogelijke service aanbieden. Zo vonden we het zelf erg jammer dat we op vakantie vaak lang moesten zoeken naar een leuk/goed/gezellig restaurantje. Dat leuke tentje vonden we meestal pas aan het eind van onze vakantie en omdat veel van onze gasten deze ervaring met ons deelden, besloten we de beste restaurants in de omgeving voor hen op een rijtje te zetten. Met de eigenaren van deze restaurants spraken we vervolgens af dat ze onze gasten ook nog wat extra’s zouden geven en zo konden onze gasten genieten van heerlijke, Siciliaanse gerechten en kregen ze ook nog eens een leuke korting, een fles wijn of een zelfgemaakt dessert aangeboden!

GB-flag
Click here for the English version

Voor de opsiciliecard hanteren we dezelfde gedachte. We hebben daarom alle deelnemers op kwaliteit geselecteerd, waardoor onze card afwijkt van andere cards en diverse (papieren) reisgidsen (waarbij vaak elk bedrijf dat betaalt, mag deelnemen).

Een pastagerecht van eo winebar in Balestrate

Een pastagerecht van eo winebar in Balestrate

Wat kun je in onze categorie Eten & Drinken verwachten?

1. Van barretjes tot restaurants

In de categorie Eten & Drinken vind je niet alleen restaurants, maar ook barretjes, agriturismi, bakkertjes, pasticcerie (“banketbakkers”) en gelaterie (waar je heerlijk vers, Siciliaans ijs kunt kopen).

Pani cunzatu, een typisch, lokaal Siciliaans gerecht

Pani cunzatu, een typisch, lokaal Siciliaans gerecht

2. Voor elk wat wils!

Of je nu gaat voor “cucina casareccia” (eenvoudige, eerlijke gerechten) of je lekker culinair wilt laten verrassen, er zit voor iedereen wat bij!

Een antipasto met verse vis bij restaurant Il Patio

Een antipasto met verse vis bij restaurant Il Patio

Heerlijk verse gerechten bij Agriturismo Agrimilo

Heerlijk verse gerechten bij Agriturismo Agrimilo

een verfijnd tonijngerecht van Villa Mimosa

een verfijnd tonijngerecht van Villa Mimosa in Fiumefreddo di Sicilia

De Siciliaanse keuken kent veel goede visgerechten, maar er zijn ook veel deelnemers waar je terecht kunt voor heerlijke vleesgerechten of in de houtoven gebakken pizza’s.

Vlees van de grill

Vlees van de grill

In de houtoven gebakken pizza's

In de houtoven gebakken pizza’s

Eet je liever vegetarisch of glutenvrij, gebruik dan de filteropties onder “Uitgebreid zoeken”. Hier kun je ook filteren op o.a. kindvriendelijk, romantisch, gratis Wi-Fi, uitzicht op zee, enz.  Ook kun je filteren op Prijs per diner (deze optie wordt zichtbaar zodra je (ook) in de categorie Eten & Drinken gaat zoeken). We hebben namelijk deelnemers in elke prijscategorie geselecteerd, van een eenvoudig “papa en mama restaurantje”, tot verfijnd eten in een luxe setting.

Siciliaanse caponata bij ristorante ex panificio

Siciliaanse caponata bij ristorante ex panificio

3. Foto’s

Bij elke deelnemer staan foto’s, zodat je van tevoren kunt zien, wat je er kunt verwachten.

Laat je verwennen bij Cortile Arabo in Marzamemi

Laat je verwennen bij Cortile Arabo in Marzamemi

4. Het adres en exacte locatie

Uiteraard vind je op de informatiepagina’s ook de adressen van alle deelnemers op Sicilië. Omdat adressen op Sicilië echter moeilijk of in het geheel niet te vinden zijn (ook met een navigatiesysteem!), hebben we bij elke bezienswaardigheid ook de exacte locatie vermeld. Bezoek je onze website met je smartphone, dan kun je zelfs tot voor de ingang van het restaurant, agriturismo of barretje navigeren!

Om te kunnen navigeren, moet je zijn ingelogd. Je kunt inloggen nadat je een opsiciliecard hebt gekocht. Dat kan hier.

Navigeer eenvoudig naar alle deelnemers

Navigeer eenvoudig naar alle deelnemers

5. De openingstijden

We hebben uiteraard ook alle openingstijden vermeld. Zo zie je direct hoe laat je bij de deelnemers terecht kunt voor de lunch of het diner en op welke dag(en) van de week ze gesloten zijn. Als de deelnemers ons hun vakantieperiode hebben doorgegeven, hebben we deze ook vermeld.

NB De openingstijden zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Je kunt inloggen nadat je een opsiciliecard hebt gekocht. Dat kan hier.

6. Korting en/of extra’s

De deelnemers in de categorie Eten & Drinken bieden cardhouders een korting en/of wat extra’s, zoals bijvoorbeeld een goede fles wijn of een zelfgemaakt dessert. Op de informatiepagina van elke deelnemer onder “Speciaal voor cardhouders” zie je wat de betreffende deelnemer precies aanbiedt.

In combinatie met de exclusieve, actuele informatie, over festivals, leuke marktjes, kleinschalige concerten of theatervoorstellingen cardhouder en de uitgebreide Nederlandstalige informatie over bekende en nog onbekende culturele bezienswaardigheden in de categorie Natuur & Cultuur, is de opsiciliecard website dus een uitgebreide, digitale reisgids, waarmee je meer uit je vakantie op Sicilië kunt halen!

TIP Haal meer uit de opsiciliecard: Klik hier voor meer tips over het gebruik van de opsiciliecard en/of de opsiciliecard website

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This